El nostre posicionament a la pavimentació amb formigó de trams de la muntanya de Sant Grau

Tots els Gregorians i Gregorianes que estimem el nostre municipi i el seu entorn natural, ens ha resultat feridora l’actuació que ha dut a terme l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Gregori en determinats trams de la pujada de Sant Grau. En concret, s’ha pavimentat amb formigó dos trams llargs propers al cim de la muntanya.

Hem estat coneixedors d’aquesta actuació gràcies als veïnes i veïnes que ens n’han informat i una vegada l’obra estava finalitzada, de manera que immediatament hem demanat al senyor Alcalde que ens expliqui els motius d’aquesta actuació i exposant-li el nostre malestar per no haver-nos-en informat prèvia i oportunament.

L’equip de govern defensa que el motiu de l’actuació rau en la necessitat d’arranjar determinants trams malmesos habitualment a conseqüència de la pluja. D’altra banda, es tracta d’una actuació prevista al pla de prevenció d’incendis, que es subvenciona amb fons europeus al 80% i ha estat validada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat. A més, manifesten que han optat per pavimentar els trams perquè arranjar els trams amb terra els genera molta despesa.

Si bé és cert que els camins malmesos mereixen ser arranjats, considerem que aquest tipus d’actuació tan contundent -i sobretot, per motius econòmics- constitueix una agressió directa a l’entorn natural que envolta la muntanya, sense obviar l’impacte visual i estètic que genera, perquè afavoreix la proliferació de corriols i d’accés de vehicles motoritzats.

Lamentem que no s’hagi informat prèvia i oportunament a les regidores i regidor de l’oposició (ni tampoc als veïns i veïnes) per buscar i trobar conjuntament una solució per arranjar trams de camins que sigui més sostenible i respectuosa pel nostre entorn natural i que permeti, al mateix temps, que els equips de prevenció d’incendis puguin intervenir quan sigui necessari.

Cal que reflexionem i ens replantegem quin model de gestió de boscos adoptem.

I cal que ho fem ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website