ERC per un municipi per a tothom

 

Al Ple de setembre es va aprovar una modificació del POUM del Sector de Can Serra amb la majoria absoluta de PDeCAT i els vots en contra d’ERC i la CUP.

Hi ha tres illes de cases al Sector de Can Serra que, segons el POUM, es van qualificar per permetre-hi la construcció de cases en filera, una tipologia d’habitatge a un preu més assequible.

Atesa aquesta circumstància, una empresa coneguda al municipi que es dedica a la construcció d’habitatges va proposar a l’equip de govern del PDeCAT que es modifiqués el POUM de tal manera que es canviés la qualificació d’aquestes illes de cases per únicament permetre (i seguir permetent) la construcció d’habitatges unifamiliars aparellats que, com bé se sap, tenen un preu més elevat. El PDeCAT va acceptar la proposta.

Quines conseqüències comporta aquesta modificació del POUM per al futur del nostre municipi?

A curt termini:

.- S’evidencia que els interessos econòmics i personals d’un particular prevalen sobre els interessos del nostre municipi

.- Es fa palès que una norma tan important per un municipi com és el POUM, pot veure’s alterada per la simple proposta de modificació d’un particular que l’única cosa que el motiva és construir i vendre habitatges a un preu com més elevat millor.

A llarg termini

.- Com més habitatges unifamiliars hi hagi, més dificultats tindrà el jovent del nostre municipi per accedir a un habitatge. Doncs, l’equip de govern tampoc està treballant per resoldre el problema de l’habitatge construint-ne més en règim de protecció oficial.

.- Acabem d’hipotecar el futur dels nostres fills i filles reduint-los, encara més, les possibilitats de seguir vivint al nostre municipi. Actualment, molts d’ells ja es veuen evocats a marxar.

Des d’ERC vam manifestar que aquest no és el model de municipi que defensem i vam traslladar la nostra indignació davant l’escàndol que suposa aquesta modificació del POUM així com la forma i els fets que l’han motivat.

Viure al nostre municipi ha de ser una oportunitat, no un luxe!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website